Over massages

Massage wordt in onze cultuur helaas nog vaak als luxe gezien. Voor veel mensen is massage gekoppeld aan fysieke klachten. Maar massage kan zoveel meer betekenen dan de behandeling van klachten. Lichaamsmassage werkt ontspannend, reinigend en stimulerend en kan zowel genezend als preventief werken. In onze huidige maatschappij waarin we meer en meer geprikkeld worden via onze ogen en onze oren blijft er weinig prikkeling over via ons gevoel.

We raken steeds minder aan en worden ook steeds minder aangeraakt. Dit heeft tot gevolg dat steeds meer mensen uit evenwicht raken waardoor allerlei klachten kunnen ontstaan.

In bijna alle tradities van geneeskunde gaat men uit van een wisselwerking tussen lichamelijke, mentale en geestelijke energie. Lichamelijke en geestelijke klachten zijn symptomen van een verstoring in de balans van en tussen de verschillende energiestromen. Het proces van genezen is gericht op het herstellen van de balans. Massage is één van de manieren om dit proces op gang te brengen.

Met massage krijg je zicht op de betekenis van fysieke klachten en daardoor verwerf je uiteindelijk meer inzicht in jezelf en in dat waar je mee bezig bent.